Dipping

                                                               HG dipping, ook wel hydrographics dipping, watertransferprinting, waterdippen of hydrodompelen genoemd, is een geweldige techniek om een print duurzaam over te brengen op een 3D voorwerp. Tijdens het proces lost de folie op door een chemische reactie, waardoor u de print kunt overbrengen op een voorwerp. Op deze manier wordt de print één met het voorwerp. Door het product als laatste te voorzien van blanke lak krijgt u een kras vaste, uiterst duurzame en realistische look.

Door gebruik te maken van water komt de print zelfs op moeilijk bereikbare plekjes en krijgt u een perfecte dekking. Op deze manier zijn zelfs moeilijk vormgegeven voorwerpen geen probleem. Bijna alle harde materialen zijn geschikt voor deze techniek, denk hierbij bijvoorbeeld aan hard hout, metaal, plastic en glas.

In principe is het een goedkopere vorm van special painting maar heeft het wel dezelfde eigenschappen. De voordelen tegenover bijvoorbeeld wrap folie zijn dat de print niet kan krimpen, het is weerbestendig, de print kan niet loslaten en er zijn geen snijranden.

De levertijd van een gedipte paardrijcap is gemiddeld drie weken.