Wat is Hydro Dipping

Deze duurzame hydro dip teckniek heeft verschillende voordelen. Onze hoofdactiviteit de “dompeltechniek” ook wel genoemd: foliedippen, watertransferprinting, hydroprinting, wassertransferdrück etc. biedt ongekende mogelijkheden om objecten te voorzien van een fraai nieuw uiterlijk.

– Geen snijranden
– Hittebestendig
– Naadloze overbrenging van print
– Overal dekkend
– Krasvast
– Uiterst duurzaam
– Realistische look
– Complexe vormen veelal geen probleem
– Toepasbaar op praktisch ieder materiaal
– Geen “aftermarket” look
– Kleurvast
– Geen krimpeffect

Deze kwalitatief zéér hoogwaardige en duurzame techniek projecteert een geheel naadloze print/ afbeelding op een ieder willekeurig object, ook objecten met een technische complexe vormgeving! Daar waar het aanbrengen van een folie veelal een duidelijke “aftermarket” sfeer geeft en technisch beperkingen kent, (snijranden, krimp, overzetnaden, kleurvervaging, kwetsbaar etc.) is de toepasbaarheid van deze dompeltechniek nagenoeg onbeperkt.

 

Het duurzame Hydro dip eindresultaat valt of staat o.a. aan de hand van het voorbereidend werk. Het daadwerkelijk dompelen betreft slechts een deel van een veelomvattend en arbeidsintensief proces. Los van het nodige afplakwerk zijn dit onze te verrichten handelingen:

Stap 1 (reinigen/ontvetten):
Ieder object dient grondig te worden gereinigd en te worden ontvet.

Stap 2 (schuren/stralen):
Alvorens kan worden overgegaan tot het aanbrengen van een primer zal het object geschuurd of gestraald moeten worden.

Stap 3 (repareren indien nodig):
Daar waar hydro dipping optisch niets verbloemt, zullen aanwezige beschadigingen op gebruikte caps na onze verwerking op een object te allen tijde zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt dan ook om eventuele beschadigingen op voorhand duidelijk naar ons te communiceren. Zo weten wij welke extra handelingen er uitgevoerd moeten worden, en komen we niet voor verassingen te staan.

Stap 4 (aanbrengen primer):
Het object wordt voorzien van een specifieke primer om de hechting te optimaliseren.

Stap 5 (aanbrengen basecoat):
Het object wordt nu gespoten in de gewenste basecoat oftewel basiskleur. De basiskleur is hetgeen wat grotendeels de definitieve uitstraling van een gedipt object bepaald. De print welke wordt overgebracht is namelijk veelal deels transparant. Wilt u bijvoorbeeld een gouden carbon look, dan zal het object alvorens het dippen in een gouden basecoat moeten worden gespoten. Wilt u een rode carbon look als eindresultaat, dan zal de basiskleur van het object te allen tijde rood moeten zijn. Door de vele opties gebruiken wij standaard een witte of zwarte basecoat. Wilt u toch wat anders, dan kunt u dit aangeven door een bestelling te doen via ons ontwerp je cap formulier, voor een persoonlijke offerte.

Stap 6 (dompelen):
Voor het dompeltraject beschikken wij  over een geavanceerd bassin. De folie met gewenste print komt op het wateroppervlak te liggen en vervolgens wordt er een zogeheten “activator” op de folie gespoten. Deze activator transformeert de inkt op de folie van een vaste naar een vloeibare vorm. Overige folieresten lossen tussentijds op. De daadwerkelijke print drijft nu in een vloeibare vorm (met behoud van motief) vrij op het water oppervlak. Eindelijk kan er gedipt worden! Dit betreft een unieke techniek en dient onder een bepaalde hoek en snelheid te worden uitgevoerd.

Stap 7 (reinigen):
Na het dompelen blijft er een slijmerige/kleverige laag achter op het object welke met beleid verwijdert dient te worden.

Stap 8 (aanbrengen 2K eindlak):
De print is nu niet meer eenvoudig te verwijderen, de hechting is enorm en de print zéér duurzaam. Om het gewenste glimmend uitziende eindresultaat te verkrijgen, dient het object als laatste stap in een blanke 2K lak te worden gespoten. Deze 2K lak is na volledige uitharding (2 a 3 weken) o.a. krasvast en hittebestendig. We beschikt over een eigen professionele spuitcabine en werkt uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen.